top of page
IMG_3504.JPG

VEELGESTELDE VRAGEN

U vraagt - wij beantwoorden

WELKE BEHANDELVORMEN BIEDEN JULLIE?

Wij kijken tijdens het intakegesprek samen met u wat de best passende psychotherapie-vorm is. Wij zijn o.a. opgeleid in cognitieve gedragstherapie (zie www.vgct.nl), EMDR (zie www.emdr.nl), schematherapie (zie www.schematherapie.nl), ACT (zie www.actinactie.nl). Verder hebben we o.a. ervaring met affectfobietherapie (AFT), EFT voor koppels, relatietherapie, VERS (www.steppsforbpd.com), Interpersoonlijke Psychotherapie (IPT) en groepstherapie.

VOOR WELKE KLACHTEN KAN IK BIJ JULLIE TERECHT?

Wij bieden behandeling bij (sociale) angstklachten, stemmingsklachten, post-traumatische stressstoornis (PTSS), identiteitsvragen, zelfbeeldproblemen, terugkerende problemen in contact met anderen of op het werk, paniekklachten, ADHD, persoonlijkheids-problematiek, lichte eetstoornissen. We hebben ervaring met adolescenten, volwassenen en ouderen. Mocht uw specifieke klacht er niet bij staan, mail ons gerust. We kijken met u naar de mogelijkheden.

KAN IK BIJ JULLIE OOK TERECHT VOOR COACHING OF SUPERVISIE?

Indien u op zoek bent naar coaching in de omgeving van Roosendaal, kunt u zich ook aanmelden bij Sara Spierings Counseling.

Psychologen in opleiding kunnen bij ons terecht voor supervisie behandeling en supervisie diagnostiek. Neem ook hiervoor contact met ons op via het contactformulier.

HOE GAAN JULLIE OM MET MIJN PRIVACY?

Psychotherapiepraktijk Prinsensingel hecht veel belang aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Daarnaast hebben we als psychologen geheimhoudingsplicht. Een belangrijk gegeven omdat het voor een goede behandeling noodzakelijk is dat u zich veilig voelt en vertrouwen ervaart. In onze privacyverklaring leggen wij u graag verder uit hoe we omgaan met uw privacy.

HOE KAN IK MIJN AFSPRAAK ANNULEREN?

U kunt uw afspraak annuleren via ons mailadres, het contactformulier, of door ons te bellen. Let erop dat u uw afspraak op tijd annuleert (minstens 24 uur van tevoren). Bij te late afmeldingen (minder dan 24 uur van tevoren) zijn wij genoodzaakt het no-showtarief in rekening te brengen. Uitgebreide betalingsvoorwaarden krijgt u bij intake en/of zijn bij ons op te vragen via het contactformulier.

WAAR VIND IK MEER INFORMATIE OVER MIJN BEHANDELING?

Het kan lastig zijn om betrouwbare informatie te vinden op het internet. Vraag uw behandelaar naar informatiemateriaal. Enkele betrouwbare informatiebronnen zijn:

- Schematherapie: www.schematherapie.nl

- CGT: www.vgct.nl

- EMDR: www.emdr.nl

- Vereniging voor psychiatrie: www.nvvp.net

WELKE DAGEN KAN IK BIJ JULLIE TERECHT VOOR HULP?

Psychotherapiepraktijk Prinsensingel is recent opgestart. Neem contact met ons op via het contactformulier en we kijken met u naar de mogelijkheden. 

HEEFT U EEN KLACHT?

Als u een klacht heeft over uw behandelaar of uw behandeling dan zijn er diverse mogelijkheden. Allereerst kunt u uw onvrede of klacht het beste direct bespreken met uw psychotherapeut. Vaak komt u op deze manier snel tot een goede oplossing. Als u niet te tevreden bent over de uitkomst van het gesprek, dan kunt u contact opnemen met de klachtencommissie van de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP). Zie hiervoor:

https://www.psychotherapie.nl/service-en-diensten/klachtenregeling

STAAT UW VRAAG ER NIET TUSSEN?

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op met ons via het contactformulier. We zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u zoeken over uw vraag.

bottom of page