top of page

PRAKTIJKINFORMATIE

Aanmeldprocedure

Wilt u gebruik maken van onze diensten? Dan kunt u zich via de huisarts aanmelden. Met een verwijsbrief van de huisarts krijgt u (een deel van) de kosten door de zorgverzekeraar vergoed. Nadat wij de verwijsbrief binnen hebben, nemen wij telefonisch contact met u om de aanmelding door te nemen. Dit is een vrijblijvend gesprek. Hieruit kan een intakegesprek van 60 minuten volgen. Na het intakegesprek vindt een adviesgesprek plaats, waarbij de intaker samen met u de (behandel)opties bespreekt.

Kosten en vergoeding

Psychotherapiepraktijk Prinsensingel hanteert de maximum-tarieven zoals deze door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) voor 2024 zijn vastgesteld. Dit houdt in:
- Psychotherapie, sessie 45 minuten: KP: €179,24, PT: €156,72
- Psychotherapie, sessie 60 minuten: KP: €212,00, PT: €186,80
- Psychotherapie, sessie 90 minuten: KP: €
318,56, PT: €281,27
- Psychodiagnostiek, 60 minuten: KP: €242,66, PT: €211,06
- Psychod
iagnostiek, 120 minuten: KP: €500,28, PT: €440,15

- Intake, 60 minuten: KP: €242,66, PT: €211,06

* KP = Klinisch psycholoog; PT = Psychotherapeut

Onze praktijk heeft ervoor gekozen om contractvrij te werken, omdat we onze inzetbare minuten aan u willen besteden, en niet aan onnodige administratie vanuit de zorgverzekeraar. Dit betekent voor u ook dat we uw gegevens (zoals bijv. diagnoses) niet hoeven te delen met de zorgverzekeraar. Voor meer uitgebreide informatie over contractvrij werken, zie www.contractvrijepsycholoog.nl.

Contractvrij werken betekent echter ook dat wij de facturen van de sessies naar u sturen en niet naar de zorgverzekeraar. U kunt deze facturen achteraf zelf indienen bij uw zorgverzekeraar. Indien u een restitutiepolis heeft, krijgt u het volledige bedrag vergoed. Indien u een naturapolis heeft, krijgt u 50% tot 80% van de factuur vergoed. We raden u aan vooraf altijd contact op te nemen met uw zorgverzekeraar, zodat u van tevoren inzichtelijk heeft wat u vergoed krijgt.
 

Praktijkruimte

Wij zijn gevestigd aan de Burgemeester Prinsensingel 61 te Roosendaal en Kloosterlaan 168 te Breda.

 

In Roosendaal kunt u uw fiets in de fietsenstalling plaatsen. Betaald parkeren kan voor de deur. Station Roosendaal is op vijf minuten loopafstand. Wij beschikken over twee therapieruimtes op de eerste etage. Helaas heeft het pand geen lift. 

In Breda kunt u betaald parkeren in de straat. We zitten op de op de tweede etage. Ook dit pand heeft geen lift.

bottom of page